Muttrar och bultar fixade på Flaten

Bultkommittén har gjort ett par besök på Flaten och åtgärdat några roterande bultar och lösa hängare.

Mats och Rasmus beväpnade sig med vinkelslipen och tog bort två roterande bultar med lösa hängare på En våt överraskning (6a) och Nåt på tok (6a+).

Andreas skruvade tillbaka en förlupen hängare på Våra är dessutom snyggare (6b). Hängaren, tillsammans med muttern, lossnade och flög av för några dagar sedan när en klättrare var på leden. Tack och lov inträffade ingen olycka. Bultkommitténs utsände passade på att dra åt muttrarna på nästan alla nya bultar på lederna på vänstra väggen.

Det är ganska vanligt att muttrarna skruvar upp sig på nysatta bultar. På Flaten ombultades nästan alla leder så sent som 2014, därför kommer många muttrar på berget att behöva dras åt de närmaste åren. Ta för vana att kolla om muttrarna är ordentligt fastskruvade. Dra annars åt muttern med fingrarna eller ännu hellre med en fast nyckel storlek 17.