Hjälp oss köpa klätterbåt till Stora Skramsö

Nu kan du bidra till att göra anmarschen till Stora Skramsö betydligt enklare. Stockholms Klätterförbund planerar att köpa en liten roddbåt. Skänk en valfri slant med Swish så vi får råd att köpa den!

Stora Skramsö ligger nordost om Nynäshamn och erbjuder ett antal långa kanonleder på perfekt granit. Men anmarschen har i alla år varit lite problematisk. Stora Skramsö är – om du inte redan gissat det – en ö.

Under hösten kontaktade klättraren Anders Palmkvist oss på Stockholms Klätterförbund och lanserade en riktigt bra idé. Vi nappade direkt.

Vi tänker köpa en lätthanterlig roddbåt som ska ligga förtöjd på Yxlö, mitt emot ön. Den kommer att vara uppdragen på land och fastsatt med en kedja och kodlås. Tanken är att sprida koden på klättersajter och eventuellt i Micke Widerbergs nya upplaga av Stockholmsföraren, alla klättrare på besök ska kunna låna båten. Vi återkommer med information.

Anders Palmkvist har pratat med markägaren samt åtagit sig att vara båtvärd och pyssla om jollen. Vi är tacksamma för hans idé och engagemang!

Stockholms Klätterförbund kommer att signera ett hyresavtal med markägaren och betala en årlig hyra på 500 kr för uppläggningsplatsen. Budgeten för själva båten är ca 5.000 kr. Vi hoppas få in pengar så vi kan köpa den under vintern.

Klättrare och klätterklubbar, hjälp oss att fixa “klätterbåten”! Sätt in ditt bidrag via Swish på nummer 123 593 13 16 och märk inbetalningen med “BÅT”.

Klätterbåten till Stora Skramsö