StKF fortsätter stötta distriktsträningen

Stockholms Klätterförbund stod för finansieringen när distriktstränaren Harry Denanto arrangerade ett träningsläger för ungdomar.

Lägret hölls av Harry och hans sidekick/tränarkollega Daniela Ebler under tre dagar i augusti. StKF gav dem 3.000 kr var i ersättning.

Pengarna kommer från början från Svenska Klätterförbundet. I våras fick vi 10.000 kr i bidrag av SKF att spendera på distriktstränarverksamheten i Stockholm och kringliggande län.

Distriktstränarna sorterar under SKF och finns över hela landet. De ska bland annat arrangera regionala träningsläger och fånga upp blivande tävlingsklättrare som kan ha en chans att komma in i landslaget.

Vi fortsätter att stötta Harry/Daniela så länge vi kan tills pengarna är slut. I november skickar vi Daniela på “Tränarforum Stockholm”, en tvådagars workshop med föreläsningar och träningstips på Bosön.

Bakom arrangemanget står Stockholms Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna och bland föreläsarna finns Jesper Sjökvist, träningsrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, och Liselotte Ohlson, chef för elitidrottsstöd på RF.

Så här presenteras Tränarforum Stockholm:

“Vill du lyssna till de senaste rönen inom idrottsträning? Vill du utveckla dig själv
som tränare? Vill du lära mer om vad som är bäst att träna i olika åldrar för en
hållbar prestationsutveckling? Tränar du aktiva från 12 år och uppåt?
Då är detta en mötesplats för dig. Under två dagar erbjuder vi föreläsningar,
erfarenhetsutbyte med andra tränare och tips på praktiska övningar som du
kan använda i din träningsgrupp.”