Renovering av Norrängsberget

Sugen på att klättra 20 meter långa mixturer med perfekt stenkvalitet? Hjälp oss att rusta upp Norrängsberget på Värmdö.

Initiativet kom från Viktor Kamb, som gick ut med en förfrågan på Facebook om att borsta mossa på det sällan besökta Norrängsberget. I söndags åkte Viktor, Peter Yakubenko, Christer Åstrand och Mats Carensiö dit och borstade fram flera av de glömda skatterna, som i flera år gömts under ett tjockt lager av mossa.

Efter några timmar uppdagades några långa leder på solid och kompakt klippa med bra friktion, och som då och då avlöses av stora, häftiga hål och pockets. Sådan här klippa ser man sällan i Stockholm.

Bultkommittén i Stockholms Klätterförbund var där och såg över de fasta säkringarna. Bultkommittén sponsrade också eventet med stålborstar till alla frivilliga. Anmarschen är numera snitslad med röda band, så det är lite lättare att hitta till berget.

Förarförfattaren Micke Widerberg kollade läget och tog lite bilder. Nytursveteranen Mats Olofsson, som hittade och utvecklade berget i början av 2000-talet, kom också förbi och bjöd på sköna anekdoter.

Det lär bli fler besök så håll koll på Facebook och avvara gärna en dag åt att borsta fram fina leder och bidra till Stockholmsklättringen. Ju fler vi är desto mindre jobb blir det!

Facebookgruppen för Norrängsberget Revival